Et poses les mans al cap cada cop que arriba una factura? Necessites uns consells per minimitzar el consum d’energia? En aquest post us donem 5 tips clau per tal d’estalviar energia:

1. Mantingues la temperatura adequada a la teva llar:
Les temperatures de confort són a l’hivern entre 20 i 23 graus i a l’estiu entre 22 i 25 graus. Els termòstats digitals ens poden ajudar a mantenir una temperatura adequada quan posis calefacció o aire condicionat.

2. Apagar els electrodomèstics en standby
Els electrodomèstics en “stand by” no deixen de consumir energia, segons OVACEN (https://ovacen.com/), portal especialitzat en eficiència energètica i arquitectura, es consumeix un 10,6% quan els electrodomèstics estan en stand by (parats).

3. Discriminació horària
Depèn de les hores en què consumim energia els costos augmenten o disminueixen. És important aprofitar les hores vall. Antònim a les hores punta, es refereix a les hores en què regularment es produeix un menor consum o ús.
– A l’hivern, les hores punta son de 12:00h a 22:00h i les hores vall de 22:00h a 12:00h.
– A l’estiu, les hores punta son de 13:00h a 23:00h i les hores vall  de 23:00h a 13:00h.

4. Canviar les bombetes per LED
Les bombetes LED són energèticament més eficients que les de baix consum a causa que la seva vida útil és 3 vegades més llarga. El cost de la bombeta led sí que és més elevat que el de la resta de bombetes, però el que és segur, és l’estalvi energètic i per tant una reducció de la factura de la llum.

5. Ajusta la potència
I com a última opció, si mai us han saltat els ploms, sempre podeu baixar el consum de la potència de llum a casa. Pot ser que tinguis marge de consum per contractar una tarifa més baixa de llum.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *