Una taxació és una valoració d’un immoble amb l’objectiu d’assegurar un préstec hipotecari o bé, avalar una operació. Actualment, per la compra o venda d’un habitatge és molt comú sol·licitar una taxació.

En què es fixa un taxador?

  • Estat: El primer que realitza un taxador és la inspecció de l’immoble. Mira l’estat de l’edifici tant exterior com interior i si l’edifici ha passat les inspeccions tècniques de l’edifici (ITE).
  • Ubicació: És molt important la ubicació de l’edifici, una bona zona augmentarà les possibilitats de venda de l’habitatge.
  • Vistes i il·luminació: La valoració augmenta més si l’habitatge té bones vistes o una bona il·luminació que no pas un que tingui llum natural poques hores al dia.
  • Superfície: El fet de tenir més o menys metres quadrats també és un altre factor. A més a més, de si l’immoble està reformat o no, com és la distribució de la casa i com està organitzat.
  • Altres: Hi ha altres detalls que també fan que l’habitatge tingui una taxació més alta com tenir una sortida a l’exterior, finestres blindades, jardí, ascensor en el cas que sigui un pis, etc.

Espígul oferim tots els serveis necessaris a l’hora de la compra o venda d’un immoble, des de la taxació, fins a l’entrega de la casa al seu futur propietari. Si tens qualsevol dubte, només has de contactar amb nosaltres.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *