Comprar una plaça de garatge pot resultar una inversió rendible si la triem bé. Hi ha força demanda i no requereixen una gran aportació de diners. Tot i això, és important valorar els pros i contres:

Avantatges

  • Cada cop són menys les zones d’aparcament gratuïtes.
  • A les grans ciutats els ajuntaments incentiven l’ús del transport públic i les bicicletes i és per això que els últims anys ha augmentat el número de carrils bici i de bus i per tant s’han reduït les places d’aparcament.
  • Hi ha molta gent que es preocupa pel benestar del seu vehicle i per tenir un sostre on poder protegir-lo dels robatoris i del mal temps.
  • Les places de garatge es poden adquirir per un import no gaire elevat i habitualment et permeten invertir sense haver-se d’endeutar.

Inconvenients

  • Totes les places de garatge necessiten un manteniment. El preu del manteniment pot oscil·lar trimestralment entre uns 50-80 euros, i es paga a la comunitat.
  • Hem de contemplar que a vegades es poden acceptar derrames que afectarien directament a la rendibilitat de la plaça. A més si és només propietari de la plaça de pàrquing, és molt probable que tingui poc poder de decisió.
  • També s’ha de tenir en compte l’Impost de Béns i Immobles i depenent de l’ajuntament la taxa d’escombraries. Aquesta última taxa pot ser que la cobrin juntament amb l’IBI o bé per separat. El preu doncs oscil·la entre uns 150-200 euros anuals.

A Espígul disposem de places de garatge en lloguer i venda, vine a les nostres oficines i assessora’t tant si vols adquirir-ne una com si tens pensat posar la teva plaça en lloguer o venda. T’esperem!

This post is also available in: English Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *