estalviar-diners

Ja fa unes setmanes que ha arribat el fred. Les temperatures han baixat i ja ens comencem a plantejar si posar o no la calefacció. Les despeses augmenten en aquesta època de l’any i més si es vol estar confortable en una llar calenta.

No obstant això, podem tenir la casa a una bona temperatura i, a la vegada controlar les factures d’aquests mesos. Des de l’Organització de Consumidors i Usuaris aconsellen aquests cinc punts:

  • Bona part del que paguem a la factura és la potència contractada. Per això és fonamental controlar quanta potència contractem i en cas de tenir marge entre el consum i la potència contractada, ajustar-la per a estalviar.
  • La discriminació horària és una tarifa que pot ser una gran manera d’estalviar.  A l’hivern (entre les 22:00 h i les 12:00 h) se l’anomena horari vall. Si en aquestes hores es pot concentrar el 30% del consum, es pot reduir la despesa mensual.
  • Els aparells connectats a la llum, encara que no estiguin encesos, també consumeixen. Aquest estat en “stand-by” a la factura surt reflectit. Televisors o ordinadors, poden ser apagats i pot significar un 10% d’estalvi del que es consumeix.
  • Tant la rentadora com el rentavaixella consumeixen més quan han d’escalfar l’aigua. Per estalviar, podem seleccionar els programes que funcionen a temperatures baixes, entre 40º i 60º.
  • La calefacció a l’hivern és un element clau tant pel confort com per fer despesa. No fa falta tenir un oasi, una temperatura raonable és d’entre 19 i 21 graus. A més a més, baixar el termòstat a la nit i un bon manteniment de la caldera pot suposar fins a un 15% d’estalvi a l’any.

Finalment, amb aquests trucs, esperem passar un hivern no gaire fred i aprofitar per estalviar a les factures que venen per davant.

This post is also available in: English Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *